ponedjeljak, 7. studenoga 2011.

SMOTRA POSAVSKE KUKMASTE KOKOŠI- DUGO SELO- 16.10.2009.









SMOTRA POSAVSKE KUKMASTE KOKOŠI U DUGOM SELU

                                                   16.10.2009.

Danas 06.10.2009.održana je u Dugom Selu smotra Posavske kukmaste kokoši...Smotru su posjetili između ostalih i Dr. Zlatko Janječić iz Agronomskog fakulteta Zagreb i Gordana Duvnjak iz Hrvatskog stočarsko selekcijskog centra.Bio je prikazan zavidan broj primjeraka ove naše izvorne pasmine.nakon službenog dijela prešlo se već po običaju na veselicu gdje su članovi udruge "Velika Gorica 2005." demonstrirali svoje glasovne mogučnosti.Idući susret je dogovoren za izložbu naše udruge gdje će se ponoviti ista veselica.

Smotra je protekla u izvrsnom ozračju.No izgleda da Hrvatske uzgajatelje baš i ne zanima ova prekrasna Hrvatska kokoš.Vidjeli smo prekrasne primjerke Posavki,sutra ću postaviti slike.Fenomenalno druženje i razmjena iskustava.Bili su nazočni predstavnici udruga iz Karlovca,Ivanić Grada,Velike Gorice 2005.,Nedelišća,Hrvatskog stočarskog centra i Agronomskog fakulteta.Moram primijetiti da nije bilo nikog iz kluba HPK-ice,mislim da to zaista nije u redu ni korektno prema udruzi Mali uzgajivač.Ako želimo da se proširi uzgoj Hrvatskih izvornih pasmina,sve ovakve prigode morali zdušno podržavati inače od svega skupa ubrzo neće biti ništa.Predstavnicima udruge Mali uzgajivač i uzgajateljima posavske kukmaste kokoši dodijeljena su priznanja od strane Hrvatskog stočarko selekcijskog centra.Druženje se nastavilo uz kotlovinu od posavke i dobru kapljicu te harmoniku i pjesmu.Bilo je zaista lijepo uz obećanje da se vidimo i dogodine.


Utisci jednog posjetitelj

Evo moji dojmovi su da je bila jedna mirna i ugodna atmosfera, bas kako i treba biti na takvim dogadjanjima. Je da sam ocekivao vise eksponata, ali neme veze. Sve u svemu bilo je ok.